İYK Hava İstasyonu yeniden devreye alındı

Kategori: Haberler | 0

Kulübümüzün meteorolojik verileri takip etmek üzere kullandığı Davis Instruments hava istasyonu bakım ve onarımı tamamlanarak yeniden faal hale getirildi. Sistem Rüzgar, Sıcaklık, Hava Basıncı, Yağmur, Nem gibi genel bilgilerin yanı sıra bu verilerin analizi ile hesaplanmış tahminler, değişim grafikleri, hissedilen sıcaklık ve ısı endeksi, çiy derecesi gibi detaylı bilgileri de sunmaktadır.

Sistemimiz ile toplanan bu veriler sadece kulüp bünyesinde kullanılmakta kalmayıp internet üzerinde de paylaşılmaktadır. Özet bilgiler kulübümüz web sitesinde yayınlanmaktadır. Meteorolojik verileri detaylı takip etmek isteyen sporcu ve üyelerimiz ise üretici firmanın sağladığı platform hizmeti üzerinden kulübümüzdeki istasyona ait verileri görebilmektedirler. Bu platform üzerinden sadece kulübümüzdeki değil firmanın ürettiği ve verileri genel erişime açılmış diğer istasyonlarında da bilgi almanız mümkün olmaktadır.

 

Weather Link adlı bu platformu, ister bilgisayarınızdan web tarayıcınız ile isterseniz cep telefonunuzdan uygulama ile kullanabiliyorsunuz.

www.weatherlink.com web sitesine girip ücretsiz bir kullanıcı hesabı açmanız bilgilere erişim için yeterlidir. Daha sonra istasyon listesinden İstanbul Yelken Kulübü'nü seçerek istasyonumuza ait verilerine kolayca erişmeniz mümkün. Ücretsiz abonelikte 15 dakikalık periyotlarla veri güncellemesi görebiliyorsunuz. Daha hızlı veri akışı ve ölçüm tarihçelerine erişmek isteyen kullanıcılar platformun sunduğu Pro hesapları tercih edebilirler.

Cep telefonundan erişim için uygulama mağazasından weatherlink uygulamasını yükleyip yukarıdaki gibi ücretsiz hesap açarak yada mevcut hesabınızı kullanarak erişim sağlayabilirsiniz.