Çeşme IOM Yarışları Yapıldı

Kategori: Haberler | 0

IOM Sınıfı 2020 yarış sezonunu geçtiğimiz hafta sonu Çeşme’de açtı. Türkiye Yelken Federasyonu programında bulunan ve IC Çeşme Marina tarafından düzenlenen yılın ilk IOM yarışı 7-9 Şubat tarihlerinde marina tesislerinde yapıldı. İzmir ve İstanbul’dan toplam on sporcunun katıldığı yarışlar, Çeşme’nin bilindik rüzgarı ile ancak bu sefer soğuk havanın da eşliğinde gerçekleşti. Cuma günü öğle saatlerinde verilen ilk startı takiben kıyasıya mücadele başladı. Cuma ve Cumartesi 10 knots üzeri rüzgarda yarışan sporcular Pazar günü ise 6-8 knots rüzgarda mücadele ettiler. Pazar akşam üzeri son finişler alındığında ise toplam 27 yarış tamamlanmış ve Kaya Dinar son gün yaptığı atak ile birinciliği elde etmiş oldu.
Aynı zamanda IOM Rank Listesine de puan verecek olan bu yarışta ilk üç derece şu isimlerden oluştu;

1. Kaya Dinar – İstanbul Yelken Kulübü
2. Levend Gürkan – İstanbul Yelken Kulübü
3. Hakan Kütük – Ferdi/İzmir

Radyo yelken yarışları için uygun parkura ve güzel rüzgara sahip olan IC Çeşme Marina, parkur koşulları ve yönetiminin oldukça başarılı ev sahipliği ile IOM sporcuların gönlünde taht kurdu.
Yarışların tamamlanmasını takiben marina tesisleri havuz başında yapılan ödül töreninde Marina Yönetimin’den Toker Gürer, Bilge Aydınoğlu ve Bora Mısırlı derece alan sporculara ödüllerini verdiler.